ΑΠΟ ΝΑΤΑΣΑ ΠΕΤΡΟΥ
Oνομάζεται αντίκριστο λόγω του γεγονότος ότι το κρέας είναι αντίθετο από τη φωτιά, είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους ψησίματος και πηγαίνει πίσω στον μινωικό πολιτισμό , κάτι παρόμοιο συναντάμε στη Λατινική Αμερική με το Asado. Σε αυτό το βίντεο βλεπουμε πώς προετοιμάζουμε το κρέας έτσι ώστε να είναι ψημένο ομοιόμορφα. Ανάλογα με το μέγεθος του αρνιού μπορεί να διαρκέσει από 2 ώρες περίπου για ένα αρνί 12 κιλών έως 4 ώρες για ένα αρνί 20 κιλών. Πάρτε το χρόνο σας και να απολαύσετε!
Ο Μάρκος Συνγκελακης πρωταγωνιστης του πρώτου βίντεο επισημαίνει :
''Η ψησταρια δεν χρειαζεται να ειναι επαγγελματικη οπως εχω εγω,παλια στερεωναν τις σουβλες πανω σε πετρες γυρω απο τη φωτια. Επισης ξεχασα να πω οτι αφου το γυρισουμε μια φορα θελει το μισο του χρονου που πηρε για να το ψησουμε απο την πρωτη πλευρα.Ακομα να τονισω οτι στη φωτια το βαζουμε παντα απο την εσωτερικη πλευρα πρωτα .Καλα ψησιματα!''
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου