Σήμερα το ''Τηγανοτσικαλίζοντας'' μας γυρνάει στα παιδικά μας χρόνια!! Αυγόφετες ! (φωτο διαδικασίας)




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΩΜΑΤΑΣ
Ένα πολύ γευστικό πιάτο που με γυρίζει πίσω στα περασμένα.
Κάπου εκεί στο σπιτικό της γιαγιάς,
όπου γρήγορα και απλά μου έφτιαχνε το πρωινό
προτού να κατηφορίσω και ξεχυθώ στην έναρξη της μέρας μου...

Έτσι και εγώ σήμερα,
δίχως να αλλοιώσω την θύμηση,
θα ακολουθήσω πιστά τις αναμνήσεις μου...

Υλικά:
4 φέτες Ψωμί του Τοστ
2 αυγά
50γρ. Γάλα
Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση:
1) Αφαιρούμε με το μαχαίρι μας τις κόρες απ΄ τις φέτες του ψωμιού.



2) Σε μία μπασίνα ή σ΄ ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τ΄ αυγά με το γάλα ώσπου να ομογενοποιηθούν.


3) Τοποθετούμε σ΄ ένα τηγάνι το λάδι μας ώστε να καλύψει τον πάτο μας και ανάβουμε την φωτιά.
Έπειτα... βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα μας και στην συνέχεια τις "ψήνουμε" στο λάδι μας και από τις δύο πλευρές έως ότου ροδίσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.



4) Γαρνίρουμε με κανέλα και ζάχαρη και οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρέσκειας μας!







About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου