ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
4 μερίδες/ Χρόνος προετοιμασίας 15’/ Χρόνος ψησίματος 15’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
700γρ ανθότυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ λάδι
2 κ.σ μαϊντανό ή άνηθο
2 αυγα χτυπημένα
Φρυγανιά τρίμμα όσο χρειαστεί
Αλάτι, πιπερι (προαιρετικά λίγο πάπρικα)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι για όλες τις εποχές κ για κάθε ηλικία…
Θα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι για λίγα λεπτά μόνο και θα τα αφήσουμε στην άκρη να κρυώσουν, στην συνέχεια λιώνουμε τον ανθότυρο με τα χέρια και προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά μας, το αλατοπίπερο και το κρεμμυδάκι αν είναι κρύο, μετά θα μαλάξουμε με το χέρι και θα προσθέσουμε λίγο κάθε φορά από την φρυγανιά ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη που πλάθεται. Όταν είναι έτοιμη θα ξεκινήσουμε να πλάθουμε μπαλάκια στο ίδιο μέγεθος και θα τα πιέζουμε ώστε να γίνουν σε σχήμα κεφτέ, στη φάση αυτή θα βάλουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά και αφού αλευρώσουμε καλά τα καφεδάκια μας θα τα βάλουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μόλις γίνουν χρυσαφένια είναι έτοιμα!!!
ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ!!!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου