ΓΡΑΦΕΙ Η Αγγελική Κρασσά
Υλικά:
5 Αυγά
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 ποτήρι πορτοκαλάδα μπλέ
Ξυσμα από 1 πορτοκαλί
Για το σιρόπι:
2½ ποτήρια ζάχαρη
3½ ποτήρια νερό
Το υπόλοιπο από το πορτοκαλί που ξύσαμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το πορτοκαλί σε κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να βράσει για 5' το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Περνουμε το φύλλο κρούστας τι κόβουμε με ένα μαχαίρι και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά
και προσθέτουμε το φύλλο κρούστας, ανακατεύουμε ξανά να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160°C για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την σιροπιάζουμε...
Tips:
Το φύλλο κρούστας πρέπει να τι έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και η πορτοκαλόπιτα ζεστή.
Καλή επιτυχία!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου