ΤΟ ΚΑΡΟΤΟΚΕΙΚ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ !!!








(12 μερίδες/ Χρόνος προετοιμασίας 10’/Χρόνος ψησίματος 50’ )
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ: • 4 αυγα • 2 φλ. Ζάχαρη • 1 φλ. Λάδι (σπορελαιο) • 1 + ½ φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. • 1 κ.σ μπεικιν • 1 κ.γ σόδα • 2 κ.γ κανέλα • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο • 1 πρέζα αλάτι • 500γρ καρότο τριμμένο • 2/3 φλ. Καρυδοψιχα ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: • 200γρ μαλακό τυρί κρέμα • 1 +1/2 κούπα ζάχαρη άχνη • Χυμό από μισό λεμόνι 



ΟΔΗΓΙΕΣ 
Νόστιμο, αφράτο και πανω απ όλα υγιεινό κεικ για τα παιδιά μας μόλις σε μια ώρα. Ξεκινάμε να χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μας μέχρι να αφρατεψει μετά Μετά προσθέτουμε το λάδι μας σιγά σιγά, σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει όλες τις σκονες (αλέυρι,μπεικιν,σόδα,αλάτι,κανελα,μοσχοκάρυδο) και θα αρχίσουμε να προσθέτουμε στο μίγμα μας σε χαλαρό ανακάτεμα, μπορούμε να το κάνουμε κ με το χέρι, είναι τοσο απλο. Όταν θα δουμε να σφίγγει το μίγμα μας τότε βάζουμε τη καρυδοψιχα κ όλο το καρότο μας κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού. Αυτό ήταν! Βάζω σε μια λαδομενη φόρμα το μίγμα κ το ψήνουμε Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 (πάνω-κάτω αντίσταση &αέρα) για 50 λεπτά.


Για να φτιάξετε το γλασο απλά χτυπάμε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη κ σιγα σιγά προσθέτω σταγόνες από το λεμόνι, όταν γίνει όπως μας αρέσει σε οξύτητα τότε είναι έτοιμο



Το γλασο το προσθέτουμε από πάνω από το κέικ μας ώστε να το στολίσει πολύ όμορφά. Θα μπορούσατε όμως κ να το κόψετε στη μέση και να αλείψετε όλη την κάτω επιφάνεια του ώστε να μοιάζει σαν τούρτα. 







ΤΙP
: Μπορείτε να κάνετε το κέικ με σοκολατένια γεύση προσθέτοντας 2/4της κούπας κακάο αντί κανέλα κ μοσχοκάρυδο.

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου