ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ...ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΦΡΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!



Γράφει η Θεοδοσία Βαμβακιδου ✍


Υλικά για το κέικ




  • 1 βιτάμ πλάκα (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια κούπα σπορέλαιο αν το θέλετε πιο ελαφρύ)
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 κούπα γάλα 
  • Ζάχαρη αναλογα με το  πόσο γλυκό θέλουμε  να το γινει
  • Βανίλια 4 κάψουλες 
  • Η συνταγή κανονικά λέει 4 αυγά αλλά επειδή  θέλω να ειναι πιο αναλαφρο έβαλα 2 μεσαία  
  • Φαρίνα που φουσκώνει μόνη της. την βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ άπω πολλές εταιρείες 
  • Εάν θέλουμε βάζουμε και ξύσμα πορτοκαλιού για να δώσει έξτρα γεύση και άρωμα και να μήν μυρίζει αυγό

Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο ώστε να γίνει μια μάζα και να λιώσει η ζάχαρη, έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά
Τα χτυπάμε πολύ πολύ καλά να αφρατέψει η ζύμη έπειτα ρίχνουμε το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι .Το βάζουμε στην φόρμα που προτιμάμε  αφού την βουτυρώσουμε και την αλευρώσουμε ελαφρά και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Ανάλογα τον φούρνο μας το ψήσιμο διαρκεί γύρω στη μισή ώρα και ένα τέταρτο...Για αυτό ελέγχουμε συχνά με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μυτερό μαχαιράκι αν εχει ψηθεί καλά εσωτερικά.
Σημείωση στην κούπα που μετράμε τη ζάχαρη να είναι του τσαγιού και εκεί θα βάλουμε το χυμό πορτοκαλιού ή το γάλα ώστε να μην ξεφύγει η υγρή ουσία περισσότερο.

Γλάσο πορτοκαλιού

180 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλάκι σούπας χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι

Αφού κρυώσει καλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί και περιχύνουμε το κέικ.Δεν ειναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε μίξερ αλλά αυτό μπορείτε να το αποφασίσετε εσείς....εγώ και με ένα απλό αναδευτή έκανα μια χαρά λείο το γλάσο μου!

Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και να το συνοδεύετε με μια μπάλα παγωτού ...(βανίλια θα έλεγα ή καϊμάκι) μαζί με το καφεδάκι σας!!




Καλή επιτυχία!!!

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου