Γράφει η Θεοδοσία Βαμβακιδου ✍
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι μαγιά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει ώστε να ξεκολλάει από τα χέρια η ζύμη και να είναι αφράτη και εύπλαστη(Ελαστική)
1 ποτήρι χλιαρό νερό ουσιαστικά της βρύσης με τόση ζέστη που έχει!!
ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ!
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ,κορίτσια και αγόρια, όταν λέω αλεύρι όσο πάρει δεν το βάζουμε όλο με τη μια... ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε
Η ζύμη θέλει αγάπη και για αυτό όταν έρθει στο σημείο να ξεκολλάει από τα χέρια μας πλέον την ζυμώνουμε απαλά και απλά κάνουμε διπλώματα , όπως την έχουμε στρογγυλή παίρνουμε τίς άκρες και διπλώνουμε προς τα μέσα αυτό το κάνουμε 5 έως 7 λεπτά..
Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι επάνω στο ζυμαράκι μας και το απλώνουμε από επάνω το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να πάρει το χρόνο της να φουσκώσει και να ξεκουραστεί (Δεν φουσκώνει ιδιαίτερα πολύ)
ΕΙΔΗ ΓΕΜΙΣΗΣ
Έπειτα ετοιμάζουμε τη γέμιση εγώ έκανα με τυρί και αυγό χτυπημένο ώστε να γίνει μια ωραία ομογενοποιημένη μάζα.
Να σας πω ότι η γέμιση είναι καθαρά επιλογή του καθενός από εμάς τι θα βάλει. Γίνονται και με πατάτα που την βράζεις ώστε να μαλακώσει αρκετά τη κόβετε κομμάτια και την πατάτε με το πιρούνι ώστε να λιώσει είτε πολύ είτε λίγο ενδεικτικό μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο ψιλοκομμένο ώστε να απογειώσει την γεύση. Μπορείτε με κιμά με πράσο είναι μια ζύμη που μπορείς να τη κάνετε όπως αγαπάτε
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....
Εφόσον κάνουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι μας το βγάζουμε από το ψυγείο και ετοιμάζεστε να ανοίξουμε το παρά πάρα πολύ εύκολο φύλλο.Σε ένα επίπεδο σημείο είτε πάγκος εργασίας είτε τραπέζι ,ρίχνουμε αλεύρι κάτω στην επιφάνεια και παίρνουμε με το χέρι μας από την ζύμη μια μικρή ποσότητα να υπολογίσετε όσο ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ
Το απλώνουμε στη επιφάνεια και με τα χέρια μας το κάνουμε στρογγυλό έπειτα με τα δάχτυλα μας το ανοίγουμε σιγά σιγά, όχι πολύ μεγάλο λίγο ώστε να χωρέσει τη γέμιση μέσα δε χρειάζεται παρά πολύ γέμιση διότι θα είναι σχετικά μικρό το ζυμάρι.
Εφόσον το απλώσαμε και είναι σχέδιο στρογγυλό έχουμε βάλει τη γέμιση μέσα το κλείνουμε φέρνοντας το ένα πάνω στο άλλο τη μια μεριά επάνω στην άλλη κλείνουμε τις άκρες καλά να μη βγει η γέμιση έξω ετοιμάζουμε το λάδι ελαιόλαδο κατά προτίμηση και αφού κάψει καλά ρίχνουμε μέσα τα Πίσια μας πλέον έτοιμα σημείωση.
Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη τα κάψει και εφόσον έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να χρυσαφίσουν και από εκεί τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη πως θα τα ευχαριστηθείτε !!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου