ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ της Γιαγιάς Μαρίας!!

συνταγη,γιαουρτογλυκο της γιαγιας Μαριας,καλοκαιρινα γλυκα


ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

8-10 μερίδες/ Χρόνος προετοιμασίας 40’/ έτοιμο σε 5 ώρες 

Συστατικά

  • Ένα πακέτο ζελέ της αρεσκιας σας
  • Μια κομπόστα φρούτων
  • 300 γραμμάρια σιρόπι από την κομπόστα
  • Ένα κουτάκι γιαούρτι 200 γραμμάρια 
  • Φιλέ από αμύγδαλο 100-150 γραμμάρια 

Οδηγίες

Όλοι σκεφτόμαστε εύκολες και  γρήγορες λύσεις για να κεράσουμε τους καλεσμένους μας τωρα το καλοκαίρι, ορίστε λοιπόν μια εύκολη συνταγή που την λατρεύω και την έμαθα από τη Γιαγιά Μαρία. 

Μπορείτε να την κάνετε και διαίτης με προϊόντα χωρίς ζάχαρη και χαμηλά λιπαρά και αντί κομπόστα να βάλετε φρεσκα φρούτα εκτός από ανανά και ακτινίδια γιατί δεν δε θα σας πήξει το  ζελέ

Θα χρειαστούμε μια όμορφη στρογγυλή  φόρμα για γλυκά ψυγείου ή αν θέλετε βάλτε το σε φόρμα του κέικ, αν δεν έχετε τίποτα απ αυτά χρησιμοποιήστε ένα απλό πιρεξ.

Θα ξεκινήσω με τα φρούτα από τη κομπόστα, αν δεν είναι κομμένα θα τα κάνω κομματάκια και θα τα βάλω στη βάση της φόρμας, κρατάμε σε ένα ποτήρι 200 γραμμάρια από το σιρόπι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει γρήγορα.





Μετά θα κάνω το μείγμα του ζελέ  Όχι όμως με τα βήματα που έχει το κουτί, δηλ. σε καθε φάκελο ζελέ  200 γραμμάρια ξεστο νερό (ένα ποτήρι σωλήνα) και 200 γραμμάρια κρύο ώστε να ενεργοποιηθεί η ζελατίνη και να πήξει. 






Εμείς θα κάνουμε τη δική μας παραλλαγή όμως, σε ενα μπολ θα βάλω και τα 2 φακελάκια ζελέ και θα ρίξω μέσα 300 γραμμάρια καυτό νερό και 100 γραμμάρια από το σιρόπι κομπόστα. Θα διαλυσω καλά τον ζελέ μου και θα ρίξω μερικά παγάκια και το υπόλοιπο καλά παγωμένο σιρόπι 200 γραμμάρια που είχα φυλάξει. 

Τώρα θα ρίξω μέσα στη φόρμα με τα φρούτα το μισό μείγμα ζελέ και θα το βάλω στο ψυγείο για μια μισή ωρα περίπου. 

Το άλλο μισό μείγμα θα βάλω το γιαούρτι και το φίλε από αμύγδαλο και θα ανακατεψω καλά ωστε να μην έχει κομματάκια από γιαούρτι. 

Αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα που βάλαμε στο ψυγείο, τσεκάρετε με το δάχτυλο, όταν νομίζεται ότι έχει πήξει αρκετά, τότε θα το ρίξετε απο πάνω και αφήστε για τουλάχιστον 5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

 Όταν θέλετε να το σερβίρετε αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 6-7 λεπτά πριν αναποδογυρισετε τη φόρμα.  

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και από γεύση σκίζει!!!
Καλή  επιτυχία!!

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου