ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΡΑΣΣΑ
Υλικά
Πέννες 500 γραμμάρια
Τόνος σε λάδι 400 γραμμάρια
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 πιπεριά
300 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, μαϊντανό
Υλικά για την κρέμα
1½ λίτρο γάλα
8 κουταλιές αλεύρι
60 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου σουρώνουμε επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την φέτα το κίτρινο τυρί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σε τηγάνι που έχει κάψει με ελαιόλαδο ρίχνουμε τον τόνο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά, προσθέτουμε την κέτσαπ, τις ντομάτες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει, σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε το βούτυρο, το τυρί και αλάτι, πιπέρι, περιμένουμε ανακατεύοντας να δέσει η κρέμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μισές πέννες, από πάνω την σάλτσα με τον τόνο, ξανά πέννες και τέλος την κρέμα. Στην επιφάνεια τις κρέμας ρίχνουμε και λίγο ακόμα κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου