ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
6 μερίδες/ Χρόνος προετοιμασίας 30’/ χρόνος ψησίματος 30’
Συστατικά
Ένα κιλό ασκολύμπρους
Ένα ματσάκι μαραθα
Ενα ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
Ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό
Ένα κιλό φρέσκα κουκιά
4-5 αγκινάρες κομμένες στα 4
2 ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Ένα πεντανόστιμο και άγριο χόρτο του βουνού που δε μας γεμίζει το μάτι, γεμάτο με αγκάθια και άσχημο, θέλει καλό καθάρισμα και τότε θα μας «δείξει» τον καλύτερό του εαυτό!!!
Λόγο νηστείας θα κάνουμε μια συνταγή πολύ παραδοσιακή αν και οι περισσότεροι αυτά τα χόρτα τα κάνουν φρικασέ.
Θα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα μάραθα για 5 λεπτά και στη συνέχεια θα βάλουμε τους ασκολύμπρους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μαζί με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν, ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κουκιά και τις αγκινάρες, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά ακόμα και βάζουμε την ντομάτα μας, τέλος περιμένουμε να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο!
Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η ντομάτα μπορείτε να το κάνετε με λεμόνι και να δέσετε την σάλτσα με 2κ.σ κορν φλαουρ.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου