ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΙΜΟΥΛΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ,
2 ποτήρια ζάχαρη,
5 αυγά,
2 ποτήρια γάλα εβαπορέ,
100 γραμμάρια κακάο γνήσιο,
200 γραμμάρια φαρίνα,
1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι,
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τσικαλάκι ρίχνουμε το βιτάμ σε κύβους να λιώσει στη φωτιά...
Οταν λιώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με το σύρμα...
Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε γρήγορα...
Μετά ρίχνουμε το γάλα...συνεχίζοντας το ανακάτεμα...
Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα απο ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι...
Επειτα ρίχνουμε το κακάο ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΥΡΜΑΤΑΚΙ ΚΟΚΙΝΙΣΜΕΝΟ κι ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φαρίνα πάλι κοσκινισμένη...πάντα...
Ανακατεύουμε 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά...
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα με λαδόκολα...εγώ δε χρησιμοποιώ τις κλασικές φόρμες κέικ δε μ' αρέσουν...θέλω ή ταψάκι η μακρόστενη...
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω κι έχουμε το νου μας γιατί ο χρόνος απο φούρνο σε φούρνο διαφέρει...τρυπάμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν είναι χημένο...όταν δεν κολλάει η ζύμη στο μαχαίρι είναι ψημένο αλλά μην το παραψήσετε...ωστε να βγεί λίγο υγρό απο μέσα να νιώθουμε την τρεχούμενη σοκολάτα...
Πασπαλίζουμε με κακάο και ζάχαρη άχνη..
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου