ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
4 μερίδες/χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά/ χρόνος ψησίματος σε κατσαρόλα 40 λεπτα (σε χύτρα 15’)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό σουπιές (4 μεγάλες)
4 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
Μπαχαρικά: 2-3 φίλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πολύ εύκολο και γρήγορο φαγάκι να γλύφετε και το πιάτο!!! Μπορείτε να κάνετε με ότι μαλάκιο θέλετε για παράδειγμα με χταπόδι (αφου το βάζουμε πρώτα στη χύτρα για 10’ να μαλακώσει), Καλαμαριά, θράψαλα αλλά και μιξ όλα αυτά.
Θα ξεκινήσουμε με τις καλά καθαρισμένες σουπιές, αν είναι φρέσκες βάλτε γάντια για να βγάλετε το μελάνι τους αλλιώς αν σπάει θα σας βάψει. Κόψτε σε μεσαία κομματάκια και βγάζετε το δόντι που έχει.
Θα τις σοτάρουμε στο λάδι για λίγα λεπτά και μετά θα βάλουμε τα κρεμμύδια με τα μυρωδικά που μαζί με το αλάτι και πιπέρι, θα τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, μετά θα τα σβήσουμε με το κρασί και θα αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ πριν ρίξουμε και την ντομάτα, περιμένουμε να πάρει μία καλή βράση
και μετά θα χαμηλώσουμε την φωτιά να ψηθούν για 30 με 40 λεπτά. Αν τα βάλουμε σε χύτρα θέλει μόνο 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου