ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
4 Μερίδες/ Χρόνος Προετοιμασίας 10’/Χρόνος ψησίματος 40-50 λεπτά
Συστατικά
Μισό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι λάδι
2 κ γ κορν φλαουρ
Χυμό από 2 λεμόνια (μικρά)
Καρυκεύματα: αλάτι, πιπέρι τριμμένο, Κάρι, ρίγανη.
Οδηγiες
Οι περισσότεροι απο μας έχουμε στο μενού του μήνα το κοτόπουλο, έτσι και εμείς αλλά πάντα βρίσκω τρόπο να ανακαλύπτω μια καινούργια συνταγή απλά με λίγη φαντασία.
Ξεκινάμε με το καθάρισμα του κοτόπουλου, εγώ φοράω πάντα γάντια, το πλένουμε καλά και αφαιρούμε το περιττό δέρμα, πούπουλα και κοκαλάκια.
Θα προσθέσουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το λάδι και θα περιμένουμε να κάψει, μόλις είναι έτοιμο θα τσιγαρίσουμε το κοτόπουλο καλά απ όλες τις πλευρές, όταν ροδίσει λίγο θα χαμηλώσουμε τη φωτιά μας και θα προσθέσουμε το κρεμμυδάκι το ψιλοκομμένο, θα τσιγαρίσουμε μέχρι να μαλακώσει κ θα προσθέσουμε όλα τα καρυκεύματα μας.
Στην συνέχεια θα προσθέσουμε καυτό νερό στη κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο κ θα περιμένουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, αν είναι ντόπιο το κοτόπουλο ισως να θέλει περισσότερο νερό κ περισσότερη ωρα βράσιμο αν θέλετε βάλτε το σε χύτρα. Στο τέλος σβήνουμε την φωτιά και θα προσθέσουμε αλλη μια μεγάλη κούπα ζεστό νερό και εκεί μέσα θα διαλύσω το κορν φλαουρ και θα προσθέσω και τον χυμό από τα λεμόνια, θα ανακατέψω για λιγα λεπτά για να γίνει η σαλτσούλα που το κάνει τοσο νόστιμο.
Καλή επιτυχία!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου