ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΡΑΣΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι πλιγούρι
1 κρεμμύδι
1 μικρό μπρόκολο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας πάστα ελιάς
3 ποτήρια νερό (περίπου)
1 ποτήρι κρασί
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
1 συσκευασία καλαμάρι για τηγάνι
Αλεύρι για τι τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι που έχει κάψει με 3 κουταλιές ελαιόλαδο βάζουμε το σκόρδο, το πλιγούρι, το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε να σοταριστούν καλά.
Σβήνουμε με κρασί αλάτι και πιπέρι, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέσουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την πάστα ελιάς.
Αφήνουμε να πάρει βράση και αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά για να πετύχουμε τον βαθμό βρασίματος που μας αρέσει στο πλιγούρι..
Καθαρίζουμε κόβουμε και αλατίζουμε τα καλαμάρια μας, τα περνάμε από αλεύρι και τα κοσκινίζουμε καλά για να φύγει το περιττό αλεύρι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το πλιγούρι και από πάνω το καλαμάρι!!!
Tips:
Για να μειωθεί ο χρόνος βρασμού στο πλιγούρι μπορούμε να το μουλιάσουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου