1 κιλό κατσίκα
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
Αλάτι
Υλικά για το πιλάφι
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
4½ κούπες ζωμό από την κατσίκα
Αλάτι και βούτυρο για το τέλος.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κατσίκα και τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, σκεπάζουμε τα υλικά με νερό προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 1 ½ ώρα περίπου.
Αφαιρούμε την κατσίκα και περνάμε το ζουμί από ψιλή σίτα για να αφαιρεθούν τα λαχανικά και τυχών κομμάτια από κόκαλα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράσει κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο τον ζωμό.
Λίγο πριν το τέλος ζεσταίνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο ρύζι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
Σερβίρουμε με λεμόνι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Tips:
Πριν ρίξουμε το βούτυρο δοκιμάζουμε και αν θέλουμε το ρύζι περισσότερο βρασμένο συμπληρώνουμε ζωμό.
Για όσους αγαπούν το λεμόνι μπορούν να προσθέσουμε χυμό κατά την διάρκειας βρασίματος του ρυζιού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου