ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
Μεριδες 8/χρόνος προετοιμασίας 15’/ έτοιμο σε 30’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μεγάλο κέικ παντορο κομμένο σε δίσκους 2 μεζούρες δυνατό εσπρέσσο η γαλλικό (αλλιώς 2 κ.γ νές) 1 κ.γ μέλι 500 γρ μασκαρπονε τυρί κρέμα 1 κιλό ζάχαρη άχνη 2 κ.γ γλυκόζη Ξύσμα από μισό λεμόνι 3-4 σταγόνες λεμόνι Για στόλισμα: γλυκό κερασάκι ή κόκκινα ζαχαρωτά και κόκκινα φρούτα
- πχ. Ρόδι, φράουλες, βατόμουρα κτλ.
Οδηγιες
Όλοι μας περιμένουμε τη μέρα του ρεβεγιόν για να εντυπωσιάσουμε
με τις μαγειρικές μας ικανότητες και να ακούσουμε καλά λόγια από τους καλεσμένους μας.
με τις μαγειρικές μας ικανότητες και να ακούσουμε καλά λόγια από τους καλεσμένους μας.
Σαν παιδί θυμάμαι ένα μαγικό κουτί που δεν έπρεπε να ανοίξω
με ένα «ξεχωριστό» κέικ να περιμένει μέχρι τη μέρα του ρεβεγιόν,
και το όνομα του Παντορο, πολύ δημοφιλές ιταλικό κεικ-τσουρεκι ακόμα δεν έχω καταλάβει
τι απ’ τα δύο είναι, το μόνο σίγουρο ότι είναι πεντανόστιμο!!!
Μια πανεύκολη και πολύ απλή συνταγή που θα πάρει σίγουρα Μπράβο είναι η παρακάτω.
με ένα «ξεχωριστό» κέικ να περιμένει μέχρι τη μέρα του ρεβεγιόν,
και το όνομα του Παντορο, πολύ δημοφιλές ιταλικό κεικ-τσουρεκι ακόμα δεν έχω καταλάβει
τι απ’ τα δύο είναι, το μόνο σίγουρο ότι είναι πεντανόστιμο!!!
Μια πανεύκολη και πολύ απλή συνταγή που θα πάρει σίγουρα Μπράβο είναι η παρακάτω.
Θα κόψουμε το Παντορο σε δίσκους, ίσα εκατοστά ο καθένας όσα κομμάτια θέλουμε.
Θα συνεχίσω με τη γέμιση, χτυπάω την κρέμα τυρί κ 8 κ.γ άχνη ζάχαρη,
όταν ομογενοποιηθούν καλά θα προσθέσω τις σταγόνες λεμόνι,
τόσο όσο θέλουμε να γίνει το μείγμα μας, σφιχτό η πιο αραιό,
βάζουμε κ το ξύσμα από λεμόνι κ αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
όταν ομογενοποιηθούν καλά θα προσθέσω τις σταγόνες λεμόνι,
τόσο όσο θέλουμε να γίνει το μείγμα μας, σφιχτό η πιο αραιό,
βάζουμε κ το ξύσμα από λεμόνι κ αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Θα βάλουμε το μέλι στον καφέ κ ανακατεύουμε καλά να λιώσει,
μετά με ένα πινέλο θα βρέξω την πάνω επιφάνεια από κάθε ένα δίσκο του Παντορο
και μετά θα βάλω μια καλή δόση από το μείγμα που είχαμε στο ψυγείο.
Ο επόμενος δίσκος θα μπει από πανω με μια ελαφριά στροφή
ώστε οι γωνίες του κάθε αστεριού να μην εφάπτονται.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια στη μέση του Παντορο για να είναι σταθερό
στη μεταφορά. Όταν τελειώσουμε μέχρι πάνω θα πάρουμε την άχνη ζάχαρη
και θα την χτυπήσουμε με τη γλυκόζη και οσες σταγόνες νερό χρειαστεί
ώστε να γίνει ένα αραιό μείγμα.
μετά με ένα πινέλο θα βρέξω την πάνω επιφάνεια από κάθε ένα δίσκο του Παντορο
και μετά θα βάλω μια καλή δόση από το μείγμα που είχαμε στο ψυγείο.
Ο επόμενος δίσκος θα μπει από πανω με μια ελαφριά στροφή
ώστε οι γωνίες του κάθε αστεριού να μην εφάπτονται.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια στη μέση του Παντορο για να είναι σταθερό
στη μεταφορά. Όταν τελειώσουμε μέχρι πάνω θα πάρουμε την άχνη ζάχαρη
και θα την χτυπήσουμε με τη γλυκόζη και οσες σταγόνες νερό χρειαστεί
ώστε να γίνει ένα αραιό μείγμα.
Ξεκινάει η διακόσμηση, θα βάλετε όλη την φαντασία σας να δουλέψει
για το καλύτερο αποτέλεσμα, αν έχετε κόκκινα φρούτα μπορείτε να βάλετε
και μέσα στη κρέμα γέμισης και απ’ έξω σε κάθε γωνιά αστεριού,
βάλτε χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά
και τέλος γαρνίρουμε με το γλάσο ζάχαρης και είναι έτοιμο. Θα κλέψετε τις εντυπώσεις….
Καλή επιτυχία!!!!
για το καλύτερο αποτέλεσμα, αν έχετε κόκκινα φρούτα μπορείτε να βάλετε
και μέσα στη κρέμα γέμισης και απ’ έξω σε κάθε γωνιά αστεριού,
βάλτε χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά
και τέλος γαρνίρουμε με το γλάσο ζάχαρης και είναι έτοιμο. Θα κλέψετε τις εντυπώσεις….
Καλή επιτυχία!!!!
ΤΙP: Για όσους φίλους λατρεύουν τη σοκολάτα, μπορούν να αντικαταστήσουν τη κρέμα τυριού με μια σφιχτή λαχταριστή μους σοκολάτας και το γαρνίρισμα με λιωμένη σοκολάτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου