Γεια σας κορίτσια... Είμαι η Γεωργία κ μένω νότια της Κρήτης δίπλα στη θάλασσα, μόλις πριν λιγους μηνες παντρεύτηκα τον 10 χρόνια σύντροφό μου κ μόλις γέννησα το μικρό μου το Σοφάκι. Αυτά για εμένα τώρα στο θεμα μας... Η στήλη μου θα ονομάζετε "Τι τι θα φάμε σημερα" κ προφανώς εμπνεύστηκα από τη γνωστή σε όλους μας φραση κ το καθημερινό " βασανο" κάθε νοικοκυράς, πόσες από εσας δε κάνατε γκάλοπ στη γειτονιά και στις φίλες σας για το τι θα μαγειρέψετε και πόση ωρα κάνει το φαί και σε τι θερμοκρασία το ψήνουμε και τι βάζεις μεσα κ είναι τόσο νόστιμο κτλ... Είχα λοιπόν την φαεινή ιδέα να ξεκινήσω με μια συνταγή που έχει γίνει viral αυτό τον καιρό στο Facebook και σε μια πολύ γνωστή ομάδα "εμείς & εμεις" και δεν είναι άλλη από τα ΑΦΡΆΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΆΚΙΑ της Γωγώ Σαββακη που την βρήκε στο τεφτέρι της μαμάς της αρα είναι 30 χρονών συνταγή!!Καλά κορίτσια είναι φοβερά κ πολύ πολύ εύκολα κ με λίγα υλικά. (Εγώ πρόσθεσα 2 ακόμα αρα αν θέλετε δεν τα βαζετε)
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ⇐⇐
ΥΛΙΚΑ
500 γρ βιταμ4 αυγα 1.5 κούπα ζάχαρη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκι μπεικιν 2 βανιλιες
κακάο οσο θελουμε
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα Προαιρετικά (έξτρα δικά μου υλικά είναι μια πρέζα αλάτι, 100γρ αμύγδαλο τριμμένο κ λίγη τρούφα)
Ξεκινάμε με χτύπημα της ζάχαρης με το βούτυρο μέχρι να αφρατεψει
Μόλις γίνει έτσι άσπρο το μείγμα μας βάζω κ ενα ένα ενα τα αυγα
Τότε βάζω τα γάντια μου κ πλαθω καλά!!
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ⇐⇐
ΥΛΙΚΑ
500 γρ βιταμ4 αυγα 1.5 κούπα ζάχαρη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκι μπεικιν 2 βανιλιες
κακάο οσο θελουμε
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα Προαιρετικά (έξτρα δικά μου υλικά είναι μια πρέζα αλάτι, 100γρ αμύγδαλο τριμμένο κ λίγη τρούφα)
Ξεκινάμε με χτύπημα της ζάχαρης με το βούτυρο μέχρι να αφρατεψει
Μόλις γίνει έτσι άσπρο το μείγμα μας βάζω κ ενα ένα ενα τα αυγα
Χτυπάω πάλι καλά να αφρατεψει κ αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι
Βάζω κ τη βανίλια κ το πεικιν κ θα δείτε ότι το μείγμα έχει γίνει μια αφράτη ζύμη
Εδώ βάζουμε τις σταγονες κουβερτούρα κ ότι αγαπαμε πχ Εγώ έβαλα αμύγδαλο.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι λιπαρή κ μαλακια ώστε να πλαθετε εύκολα σε μικρά μπαλάκια που θα γίνουν μπισκοτάκια
Για τον στολισμό τους αν θέλουμε βουτάμε το μπισκότο σε ζάχαρη η στη τρούφα η ή τα κάνουμε μισά-μισα και μετά τα ψήνουμε
Θα τα ψήσουμε στους 170-180 για 15-20 λεπτα!!!
Και θα μυρίζει το σπίτι σας για 2 μέρες σαν μπισκότο!!! Καλη σας όρεξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου