ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ-ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ(ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗΣ)




Η ΕΛΕΝΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ..!!!

Υλικά

Ένα κιλό Σαλιγκάρια 
Μια κούπα λάδι 
Ένα κρεμμύδι μεγάλο ξερό 
Δυο ντομάτες μέτριες 
Δυο κύβους λαχανικών 
250 γραμμάρια πλιγούρι 
και μια κουταλιά πελτέ..... 
αλάτι πιπέρι!!!


Εκτέλεση 

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΑΣ

Βάζουμε τα Σαλιγκάρια σε μια κατσαρόλα με νερό (κρύο) να σκεπαστούν όλα!
Τα αφήνουμε γύρω στις δυο ώρες μέχρι να βγουν και να ζωντανέψουν.
Στη συνέχεια παιρνουμε τα καλά και σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό ,αλάτι. λίγο ξύδι (δυο κουταλιές τις σούπας)
Ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια μας για να βγάλουν το σίελο που έχουν, τα βράζουμε γύρω στα δέκα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (γιατί σε υψηλή ο αφρός που βγάζουν θα βγει έξω από τη κατσαρόλα μας)
Μετά τα πλένουμε πάρα πολύ καλά, να είναι εντελώς καθαρά.





ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ!

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα  να ζεσταθεί και ρίχνουμε μόνα τους τα σαλιγκάρια για να τα θωρακίσουμε γύρω στα πέντε λεπτά,στο ενδιάμεσο ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και την ντομάτα μας 

Στη συνέχεια παίρνουμε μια τρυπητή κουτάλα και βγάζουμε τα σαλιγκάρια μας απο την κατσαρόλα μας και μέσα στο λάδι που υπάρχει στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να σοταριστεί (όχι να καεί)

Στην συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε γύρω στα δέκα λεπτά να γίνει η σάλτσα μας 

Αφού λοιπόν βλέπουμε ότι αρχίζει να δένει η σάλτσα μας, βράζουμε ένα λίτρο νερό στο βραστήρα και το έχουμε έτοιμο

Ρίχνουμε το πλιγούρι μέσα στην σάλτσα, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δούμε ότι σχεδόν δεν υπάρχει ζωμός, τότε ρίχνουμε το νερό του βραστήρα και τα σαλιγκάρια μας που είχαμε βγάλει πριν και την κουταλιά το πελτέ , το πιπέρι  και το αλάτι  .. 

Αφήνουμε γύρω στα εφτά λεπτά να σιγοβράζει και κλείνουμε το μάτι τις κουζίνας... δεν μετακινούμε την κατσαρόλα μας με την βράση που έχει.... ολοκληρώνετε το γεύμα μας ...!!!




Καλή σας επιτυχία!! 

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου