Η ΕΛΕΝΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ...ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ....
ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΑΚΙ!!
ΥΛΙΚΑ
- Μαυρομάτικα φασόλια
- Πράσο, Μάραθο, Καυκαλήθρες, Μυρώνια φρέσκα
- Σπανάκι φρέσκο
- Ένα ξερό κρεμμύδι
- Μια κούπα μεσαίο μέγεθος Ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι..
Εκτέλεση
Πλένουμε τα Μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, να είναι σκεπασμένα και λίγο παραπάνω νερό δεν μας πειράζει
Τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη
Έχουμε πλύνει πολύ καλά όλα μας τα χόρτα και τα έχουμε αφήσει να φύγουν τα υγρά τους
Στην συνέχεια κόβουμε ότι πιο χοντρό κοτσάνι υπάρχει και το κρατάμε σε ένα σκεύος
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, τα κοτσάνια που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να σοταριστούν γύρω στα 5΄ με 6΄ λεπτά
Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα με όλα τα υπόλοιπα χόρτα μας εκτός το σπανάκι (το κρατάμε στο τέλος γιατί θέλει λιγότερο χρόνο)
Ρίχνουμε γύρω στα 700 γραμμάρια νερό (κατά προτίμηση ζεστό γιατί έτσι δεν πέφτει η θερμοκρασία και το φαγητό μας γίνεται πιο γρήγορα )
Αφήνουμε όλα μας τα υλικά γύρω στα 15΄ με 20΄ λεπτά και ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε 3΄ λεπτά, κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε επάνω στο κλειστό μάτι με την ζέστη που έχει απομείνει.
Το γεύμα είναι έτοιμο !!
Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου