Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΤΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ!!




Η Ελένη Πετρουλάκη δεν γυμνάζεται μόνο καθημερινά αλλά προσέχει ιδιαίτερα και την διατροφή της.

Είναι άλλωστε υπέρμαχος της σωστής και υγιεινής διατροφής και συχνά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram μοιράζεται μαζί μας μερικές από τις αγαπημένες της συνταγές.

Μία από αυτές είναι και ο κρητικός ντάκος.

Υλικά
1 ντάκος
κομμένα ντομάτινια
60γρ φέτα
20 γρ γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη

*Η κλασσική παραδοσιακή συνταγή προσδίδει 500 περίπου θερμίδες (48γρ υδατανθράκων, 18γρ πρωτεϊνών και αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα, καθώς περιέχει όλες τις ομάδες μακροθρεπτικών συστατικών (λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες), καθώς επίσης φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά (β-καροτένιο), λυκοπένιο βιταμίνες C, E & B12, ασβέστιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.






"Παίρνουμε μια κρίθινη κουλούρα (Προσφέρει στον οργανισμό όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι φυτικές ίνες των δημητριακών) και την αλέθουμε στο μπλέντερ με πολύ λίγο νερό να γίνει πολτός. Στη συνέχεια την φέτα (Μια μερίδα τυρί φέτα, η οποία ζυγίζει περίπου 38 γρ., παρέχει περίπου 100 θερμίδες και είναι πλούσια σε βιταμίνες , πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία) με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι 2% , την αλέθουμε επίσης στο μπλέντερ και γίνεται σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τα ντοματίνια (πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα, καθώς και στην ρύθμιση της χοληστερόλης) τα οποία έχουμε κόψει στην μέση και βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη & αλάτι. Επίσης προσθέτουμε στο τέλος αντράκλα η γλιστρίδα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ)



Πηγή /φωτογραφίες : Instagram Eleni Petroulaki

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου