ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ✍
Ένα γρήγορο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
Για 3 λίτρα παγωτό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά περίπου.
Χρόνος κατάψυξης: 5 ώρες .
Υλικά:
• 100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
• 650ml κρέμα γάλακτος
• 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
• 400γρ. εβαπορέ γάλα
Εκτέλεση:
- Ξύνουμε την κουβερτούρα 65% κακάο και την αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει ένα.
- Επίσης προσθέτουμε το εβαπορέ σιγά-σιγά και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ.
- Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία βάζουμε και το ξύσμα κουβερτούρας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ 3 λίτρων και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Και έτοιμο για σερβίρισμα…!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου