ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ✍
Με έναν τέτοιο καιρό θα πήγαινε και ένα γλυκό. Και για να μην καθόμαστε πολύ ώρα στην κουζίνα σκέφτηκα ένα γρήγορο γλυκάκι.
Διάρκεια προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1-2 ώρες
Υλικά:
250 γρ. ( 1 συσκευασία ) βούτυρο βιτάμ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
10 κουταλάκια του γλυκού κακάο
8 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ ή ρακί
2 πακέτα μπισκότα τύπου Πτί – μπερ
Αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Γάντια μιας χρήσης
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι. Και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε τα γαντάκια μας. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και σπάμε τα μπισκότα με το χέρι.( Στα 4 κομματάκια ) .
3. Στα μπισκότα προσθέτουμε τα 10 κουταλάκια του γλυκού κακάο, τα 8 κουταλάκια κονιάκ ή ρακί , το ζαχαρούχο γάλα και το λιωμένο βούτυρο
4. Στην συνέχεια τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
5. Τοποθετούμε το αλουμινόχαρτο ή το αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.
6. Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει.
Και αυτό ήταν…
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου