ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Μαγική πίτα που με γυρίζει πίσω στα παιδικά μου χρόνια! Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους. Φτιάξτε την ωραιότερη πιτούλα και απολαύστε παράδοση!

Για τα φύλλα.
1/2 του φλυτζ. γάλα
1/2 του φλυτζ. νερό
1 αβγό
1 κουτ. του γλ. ζάχαρη
1 κουτ. του γλ. αλάτι
1 φλυτζ. λάδι
και όσο αλεύρι χρειαστεί

Για την γέμιση.
4 κολοκυθάκια στον τρίφτη
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. γάλα
3 αβγά 
2 κουτ. του γλ. κανέλλα
2 βανίλιες
1 κουτί κάστερ πάουντερ

Ζυμώνουμε τα υλικά για τα φύλλα καλά και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί όσο θα κάνουμε την γέμιση.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπώλ καλά μέχρι να ομογενοιοποιηθούν.
Παίρνουμε την ζύμη μας και την χωρίζουμε σε τέσσερις μπαλίτσες. Ανοίγουμε 4 φύλλα και τα δύο από αυτά τα ψήνουμε μόλις για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα ταψί το οποίο λαδώνουμε και απλώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα τα οποία δεν έχουμε ψήσει. Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης, το ένα ψημένο φύλλο, από πάνω πάλι γέμιση, το δεύτερο ψημένο φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με το φύλλο το οποίο έμεινε. Χτυπάμε το ασπράδι ενός αβγού με λίγο λάδι και αλείφουμε την πιτα . Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω και μολις ροδίσει η πίτα μας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία! και να θυμάστε πως για ότι κάνουμε χρειάζεται αγάπη και υπομονή!

Συνταγή. Ευαγγελία Ανεστίδου



About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου