Τώρα που κρύωσε ο καιρός
αρχισε ν μυρίζει επιτέλους μελομακάρονα..εεεε...Χριστούγεννα ήθελα να πω 😂
Μελομακάρονα!
Γράφει η Ειρήνη Κολαΐτη
Υλικά:
400 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας (είναι 1 και 3/5 της δοσομετρικής κούπας των 250ml)
185 gr ζάχαρη (200ml ή 4/5 της κούπας)
½ κούπα (125ml ) χυμό πορτοκαλιού
8 κουταλιές κονιάκ (βγήκε 75 ml με το κοινό κουτάλι, ενώ το δοσομετρικό κουτάλι θα έδινε 120 ml)
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν (μισό φακελάκι)
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα (εγώ πρόσθεσα και λίγο γαρύφαλλο)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Περίπου 700 gr αλεύρι (5 κούπες των 250 ml και λίγο ακόμη)
Σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
¾ κούπας νερό
Φλούδα πορτοκαλιού και ξύλο κανέλας
Για το γαρνίρισμα: σουσάμι καβουρδισμένο και ελαφρά αλεσμένο ή/και καρύδια χοντοκοπανισμένα
Κανέλα τριμμένη
Γαρύφαλλο τριμμένο
Υ.Γ κρύα μελομακάρονα – καυτό σιρόπι !( οι γνώμες διίσταντε)
ΥΓ2 Οποίος τα φτιαξει να μου φέρει και μένα δεν βλέπω να προλάβαινε να τα φτιάξω!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου