Λεμονόπιτα,τι πιο δροσιστικό από μια τάρτα λεμονιού με λίγο παγωτάκι στο πλάι! ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ!!










ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

8 μερίδες/ χρόνος προετοιμασίας 60 λεπτά/ χρόνος ψησίματος 35-40 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την τάρτα:

  • 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. Αλεύρι
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1-2 κ.σ νερό ή γάλα


Για την κρέμα:

  • 250 γρ. Ζάχαρη
  • 250γρ. Βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 200 γρ χυμός λεμονιού


Για την μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη




ΟΔΗΓΙΕΣ

Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε ένα ωραία γλυκάκι με παγωτό και εγώ σκέφτηκα τι πιο δροσιστικό από μια τάρτα λεμονιού με λίγο παγωτάκι στο πλάι, θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση!!!

Θα ξεκινήσουμε με την ζύμη τάρτας, θα κάνουμε ενα βουναλάκι από το κοσκινισμένο αλεύρι και μέσα θα κάνουμε μια τρύπα και θα ρίξουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό που ίσως να μην το χρειαστείτε καν, θα πλάσουμε με τα δάχτυλα μας ώσπου να γίνει το μείγμα μαλακό σαν ζύμη , τότε θα την βάλουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να κάνουμε την γέμιση λεμονιού/ κρέμα. 






Σε Μπεν Μαρί θα βάλω όλα τα υλικά για την κρέμα, σε χαμηλή φωτιά με προσοχή μη κάψουμε το αυγό, θα τα ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση, μετά θα κατεβάσουμε από τη φωτιά και θα αφήσουμε 10-15 λεπτά, αυτό ήταν μόνο!! 

Θα αφήσουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει καλά και θα πάμε να ψήσουμε την τάρτα μας. Θα βγάλουμε την παγωμένη ζύμη και θα την ανοίξουμε σαν μια πιο  παχιά πίτσα. Σε μια ταρτιερα ή σε ένα στρογγυλό μεσαίου μεγέθους ταψάκι θα βάλω κάτω λαδόκολλα και μετά την ζύμη της τάρτας και θα κάνουμε πολλές τρύπες με ένα πιρούνι ώστε να μην φουσκώσει, από πάνω θα βάλουμε πάλι λαδόκολλα και μπόλικο ρύζι και θα την βάλουμε να ψηθεί στον φούρνο.






Όταν θα βγάλουμε την τάρτα θα πρέπει να περιμένουμε να παγώσει λίγο πριν βγάλουμε το ρύζι από μέσα της.

Μετά θα προσθέσω την γευστική κρέμα λεμονιού



Αφού έχουμε κάνει την μαρέγκα μας θα την προσθέσουμε πάνω από την κρέμα σαν μικρά μπαλάκια με τη  βοήθεια ενός κορνε ή απλά απλώνουμε ακανόνιστα με μια βρεγμένη σπάτουλα, οπως και αν το κάνετε μόλις μπει στον φούρνο για 20-30 λεπτά και «καει» θα έχει ένα τέλειο χρώμα. Αν έχετε καμινέτο μπορείτε να ψήσετε την τάρτα στον φούρνο χωρίς την μαρέγκα και να την προσθέσετε στο τέλος και να τη κάψετε μπορστα στους καλεσμένους σας ,θα εντυπωσιάσουν!!!!







Καλη επιτυχία!!!!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟ joyofbaking

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου