ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!! Μουσουλμάνες στη Θράκη με μαντήλα και… στρινγκ;

Είναι αλήθεια πως νεαρές μουσουλμάνες από τη Θράκη, φωτογραφήθηκαν να κυκλοφορούν με μαντήλα και ημιδιαφανές φόρεμα, κάτω από το οποίο φαινόταν το στρινγκ εσώρουχό τους;
Πρόσφατα στο makeleio.grstifaka.grpieriki.blogspot.grwebpressunion.blogspot.grpressbank.blogspot.grκτλ και παλιότερα στο enikos.grpatrasevents.gr κτλ, διαβάζουμε:
Τι έχει συμβεί;
Η ιστοσελίδα makeleio.gr, βασισμένη σε μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία δεν γίνεται ο παραμικρός υπαινιγμός πως προέρχεται από Θράκη, συμπέρανε αυθαίρετα πως οι εικονιζόμενες είναι Ελληνίδες μουσουλμάνες.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες εικόνες και ειδικά η πρώτη, απασχολούν την ελληνική επικαιρότητα. Το 2013, είχε προκύψει για πρώτη φορά ο ισχυρισμός από δημοσίευση στο προσωπικό ιστολόγιο του πρώην πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Ροδόπης κ. Κώστα Λιούρτα και κατόπιν απέκτησε μεγαλύτερη δημοσιότητα μέσω αναδημοσιεύσεων από μεγάλες ιστοσελίδες όπως η espressonews.gr και ο enikos.gr.
Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, με τη πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου και νυν δημοτική σύμβουλο Κομοτηνής, να απειλεί με μηνύσεις και να υποστηρίζει πως η φωτογραφία προέρχεται από τη Γαλλία.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε πως το ιστολόγιο του κ. Λιούρτα, έχει «βεβαρυμένο» παρελθόν στη δημοσίευση fake news.
Τελικά από που προέρχονται οι φωτογραφίες
Η μια από αυτές, κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012 (σε γαλλικές ιστοσελίδες) και αναδημοσιεύεται στο εξωτερικό μαζί με άλλες παρόμοιες έκτοτε, συνοδευόμενες συνήθως από επικριτικά σχόλια κατά των μουσουλμάνων.
Όσον αφορά τη δεύτερη εικόνα, αυτή είναι προϊόν φωτομοντάζ και προέρχεται από ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου του εξωτερικού που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να παραθέσουμε. Κυκλοφορεί (η «πειραγμένη» έκδοση) τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017 και δεν έχει σχέση με Ελλάδα.
Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως η είδηση για Ελληνίδες μουσουλμάνες που κυκλοφορούν με μαντίλες και στρινγκ στη Θράκη δεν είναι αληθής και προέρχεται από ψευδή ισχυρισμό που ανακυκλώνεται από το 2013 για λόγους κλικοθηρίας.

http://ellinikahoaxes.gr

About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου