ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΑΪΤΗ
ΥΛΙΚΑ (περίπου 40 κομμάτια)
500-600γρ χοιρινό κρέας σε μικρά κομματάκια σαν χοντροκομμένο κιμά!
1 ξερό κρεμμύδι
Δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
Αλάτι-πιπέρι
¾ ποτηριού κρασιού νερό
3 περίπου κ.σ αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κόβουμε το κρέας πολύ μικρά κομματάκια σαν πολύ χοντροκομμένο κιμά, (εκτός και αν είστε τυχεροί και ο κρεοπώλης έχει το ειδικό εξάρτημα στην μηχανή κιμά )και το βάζουμε σε ένα μπόλ.
2.Τρίβουμε ένα ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας
3.Βάζουμε στο μίγμα μας αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε καλά!
4. Προσθέτουμε το νερό
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και προσθέτουμε και άλλο αν χρειαστεί μέχρι να γίνει το μίγμα ένας πηχτός χυλός!
6. Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και προσθέτουμε προσεχτικά κουταλιές από το μίγμα.
7. Μόλις ροδίσει από τη μία γυρνάμε πλευρά και χαμηλώνουμε θερμοκρασία να ψηθούν καλά!
8. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου