ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
Πόσες από εμάς δεν έχετε σκεφτεί... τι θα φάμε σήμερα???
Ορίστε μια λύση στο καθημερινό μας προβληματισμό
Κοτόπουλο στήθος, εύκολα βρίσκουμε και στη κατάψυξη μας όπως και τα έτοιμα λαχανικά σε σακουλάκι, αν και προτείνω πάντα φρέσκα αλλά μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε καμία ζαβολιά ώστε να ξεμπερδεύουμε!!!
Μερίδες 4/Χρόνος προετοιμασίας 15’/ Χρόνος ψησίματος 30’
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 +1/2 κούπας κίτρινο ρύζι
3 μεγάλα αυγά
2 σκελίδες σκόρδου
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
Μισή κούπα αρακά
Μισή κούπα καλαμπόκι
6- 8 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
Ένα κύβο λαχανικών κομμένο στη μέση
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα γλυκιά ρίγανη
Μισό κρασοπότηρο σάλτσα σόγιας(προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Θα ξεκινήσω με το κοτόπουλο στήθος, θα το φιλεταρω στη μέση και θα το κόψω μετά λωρίδες σε πάχος σαν ένα δάκτυλο.
Πριν ξεκινήσω με το κρέας θα ήταν καλύτερα και πιο γρήγορα να έχω έτοιμο το ρύζι. Θα το βράσω με 3 κούπες νερό λίγο αλάτι και τον μισό κύβο λαχανικών. Θα προσέξω το ρύζι να βράσει όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει “αλτεντε” μετά θα σουρώσω και θα το ξεπλύνω λίγο ώστε να μη κολλάει.
Στην ίδια κατσαρόλα που είχα το ρύζι θα βάλω λίγο λαδάκι και σε χαμηλή φωτιά θα ρίξω μέσα τα τρία χτυπημένα αυγά, με μια ξύλινη κουτάλα θα ανακατεύω όσο ψήνονται μέχρι να γίνουν ψημένα κομματάκια αυγού, θα σβήσω τη φωτιά και τότε θα ξαναβάλω το ρύζι μέσα στη κατσαρόλα και θα ανακατέψω καλά. Έτοιμο το ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα τύπου γοκ θα ρίξω λίγο λαδάκι και μόλις κάψει θα βάλω το κοτόπουλο να γίνει για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας καλά.
Μόλις είναι έτοιμο θα ρίξω όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και τον μισό κύβο λαχανικών ώστε να κολλήσουν στο κρέας.
Μετά θα ρίξω τα λαχανικά ξεκινώντας με τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν λίγο θα ρίξω κ τα υπόλοιπα, ανακατεύοντας καλά να ψηθούν ομομοιόμορφα.
Προς το τέλος θα ρίξω αν έχω την σάλτσα σόγιας αλλά προσοχή στο αλάτι σας γιατί είναι αρκετά αλμυρή .
Έτοιμο το πανεύκολο κοτόπουλο λαχανικών με τηγανητό ρύζι, μπορείτε να κάνετε άπειρες παραλλαγές και να το απολαύσετε ζεστό με μια κουταλιά της σούπας παγωμένο γιαούρτι!!!
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου