ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΩΜΑΤΑΣ
Κρεατόσουπα...
ένα απολαυστικό γεύμα που ζεσταίνει απόλυτα τον ουρανίσκο μας ανεξαρτήτου εποχής και χρώματα! Μία σούπα που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε θέλω και αναζητήσεις στις μαγειρικές μας εξορμήσεις.
Ταιριάζει απόλυτα με κάθε τι λαχανικό και κάθε τι είδος κρέατος που επιθυμούμε, με τα μπαχαρικά μας να ξεπροβάλλουν όλα τους τ΄ αρώματα δίχως, και εκείνα, φραγμούς και όρια!
Υλικά:
Ελαιόλαδο
500 γρ. Μοσχαρίσιο κρέας (Ποντίκι)
25 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. Λευκό Κρασί
Αλάτι, Πιπέρι
500 γρ. διάφορα λαχανικά (Καρότο, Κολοκύθι, Ντομάτα, Κρεμμύδι, Σέλινο, Πατάτα)
2 σκ. Σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
1) Αφού έχουμε καθαρίσει και τεμαχίσει το μοσχαρίσιο μας κρέας σε μικρά κομμάτια,
τα σοτάρουμε, μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, σε μία πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο
έως ότου ροδίσουν απ΄ όλες τις πλευρές πασπαλίζοντας το σταδιακά με το αλεύρι μας.
2) Αφού πάρει το μοσχάρι μας το χρώμα που επιθυμούμε σβήνουμε με κρασί
και προσθέτουμε τ΄ αρώματα και τα μπαχαρικά της αρέσκειας μας
(Αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, δεντρολίβανο φρέσκο).
3) Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το νερό μας στην κατσαρόλα
και την σκεπάζουμε να σιγοβράζει.
Ξαφρίζουμε ανά τακτά διαστήματα κάθε που χρειάζεται.
4) Στα μισά του χρόνου ψησίματος του μοσχαριού προσθέτουμε τα λαχανικά μας
και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.
5) Σε λίγο... η σούπα μας είναι έτοιμη να μας ζεστάνει
και να γευτούμε γεύσεις που θα μας ξυπνήσουν εικόνες από μνήμες σε χειμώνες και χωριά!
*Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε στην αρχή της παρασκευής μας
θα μας δέσει ομοιόμορφα την σούπα μας και θα μας την κάμει πιο πηκτή!
*Γαρνίρουμε με φρέσκο χυμό λεμόνι, φρέσκα αρωματικά και ωμό ελαιόλαδο,
τόσο απλά όσο και η αγνότητα των αυθεντικών γεύσεων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου