ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΡΑΣΣΑ
Υλικά:
1 κουτί καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο
1 κούπα κριθαράκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
1 σφηνάκι κρασί
1 λεμόνι
2 κούπες νερό (περίπου)
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, το σκόρδο, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια να σοταριστούν .
Προσθέτουμε το κριθαράκι αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό από το λεμόνι, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το καλαμάρι και την ντομάτα χοντροκομμένη.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας νερό σιγά – σιγά για να έχουμε τον επιθυμητό βαθμό βρασίματος στο κριθαράκι μας.
Tips:
Για όσους δεν νηστεύουν στο τέλος μπορούν να ρίξουν ½ κούπα παρμεζάνα.
Για περισσότερα αρώματα σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου