ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
Α. ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
500γρ. Ζυμαρικά πένες
200γρ. Γαρίδες βρασμένες
200γρ. Ντομάτα σε κύβους ή ντοματινια
3 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
200γρ λαχανικά εποχής ( φασολάκια, αρακά, καρότο, καλαμπόκι)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Για την σος: 1 κ.γ μουστάρδα+ 2 κ.σ γιαούρτι+ χυμό από μισό λεμόνι, λίγο αλάτι, ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θα βράσουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μετά τα ξεπλένουμε ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους, τις γαρίδες θα τις βάζουμε ξεχωριστά και όχι για πολύ γιατί θα στηθούν. Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ θα προσθέσουμε τα ζυμαρικά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και θα ανακατεύουμε καλά, στο τέλος θα φτιάξουμε την σος και θα βάλουμε πάνω στη σαλάτα μας!!!!
Β. ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΗΛΟ
ΥΛΙΚΑ:
Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα εποχής (ραδίκι, ρόκα, παπουλες, μαρούλι, λόλα)
Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες
Ένα ξινόμηλο σε κύβους ή στη πιο χοντρη πλευρά του τρίφτη.
Αποξυραμένα φρούτα σε κομματάκια (κότσι μπέρι, σύκο, σταφίδες)
Λιγα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγο ρόδι για έξτρα χρώμα
Για την σος: Σε 130 ml ελαιόλαδο θα προσθέσω 1 κ.σ μέλι, χυμό από ένα λεμόνι, χυμό από μισό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού πλύνουμε καλά την σαλάτα μας, θα την βάλουμε σε ένα βαθύ μπολ με το ξινομηλο και το κρεμμυδάκι, θα προσθέσω λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια θα βάλουμε με την σειρά τα υπόλοιπα υλικά, αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και το ρόδι. Στο τέλος προσθέτουμε και την σος και καλή μας όρεξη!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου