ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ !!!!!!



ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ
8μερίδες/Χρόνος προετοιμασίας 15’/έτοιμο σε μια ώρα

ΣΥΣΤΑΤΙKA

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 

1 φύλο σφολιάτας 

4 αυγά 

100 γραμμάρια ζαμπόν ή γαλοπούλα 

100 γραμμάρια μπέικον 

100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα

200 γραμμάρια τυρί  εμενταλ 

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ 

Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο.


ΟΔΗΓΙΕΣ

Πανεύκολη πίτα με πολλές παραλλαγές και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ, θα ήταν ότι πρέπει για το γιορτινό σας τραπέζι.
Ξεκινάμε με τα αλλαντικά μας, θα τα κόψουμε μικρά κομματάκια κ θα ρίξουμε λίγο καυτό νερό από πανω τους, έτσι δε θα κολλάνε πια μετάξι τους.
Στη  συνέχεια θα λαδώσουμε καλά μια ταρτιερα κ θα στρώσουμε το φίλο σφολιάτας προσεχτικά ώστε να περισσεύει λιγο εξω από το σκεύος. Μετά θα βάλουμε τα αλλαντικά μας στρωμένα ομοιόμορφα μέσα στην πίτα και από πάνω τα τυριά μας, κρατάμε λίγο για το τέλος.
Σε ένα μπολ θα χτυπήσουμε για 3 λεπτα τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το πιπέρι, αλάτι κ μοσχοκάρυδο,  μόλις είναι ομοιογενή το μίγμα θα το ρίξουμε στη πίτα και θα προσθέσω λίγο από τα τυριά που κράτησα πριν.
Τέλος θα γυρίσουμε το φίλο που περισσεύει έξω από την ταρτιερα προς τα μέσα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χείλος.
Θα την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 (αερα) για 35-40 λεπτά.

ΤΙΠ: θα μπορούσατε λόγο των ημερών να προσθέσετε λίγο καπνιστό απακι για έξτρα γεύση.


About creteonair

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου